La revista Estudis Escènics de l’Institut del Teatre, conjuntament amb el Grup de Recerca ACM (Anàlisis Crítiques de la Modernitat: Arquitectura i Ciutat) de la Universitat Politècnica de Catalunya, organitzen durant els dies 27 i 28 de setembre de 2018 el Simposi Internacional «Teatre i ciutat. Escenografies preexistents».

El simposi vol reflexionar sobre la relació que s’estableix entre teatre i ciutat en el món contemporani des d’àmbits afins i alhora específics com són l’urbanisme, l’arquitectura, l’espai escènic i la dramatúrgia.

El debat s’estructurarà en dos àmbits: «Els llocs de l’espectacle» i «La ciutat i la seva potencialitat dramatúrgica». El primer se centra en l’arquitectura i l’urbanisme; el segon està dedicat a aquells fenòmens que, des de la pràctica artística, s’interessen per la singularitat dels espais urbans: dues mirades que caldrà fondre en una perspectiva més àmplia.

El programa de les jornades inclou les ponències de l’arquitecte i investigadora urbana Kathrin Golda-Pongratz, l’escenògrafa Bri Newesely,la directora i dramaturga Helgard Kim Haug, i els dramaturgs Roger Bernat i Davide Carnevali. El simposi es completa amb diverses comunicacions i una taula d’experiències. També es podrà veure l’exposició «Cartografia teatral: Barcelona, Madrid» al vestíbul del Teatre Estudi, i es farà una visita guiada a càrrec dels autors el 27 de setembre a les 12 h.

El Simposi es durà a terme al Teatre Estudi i a l’Auditori de l’Institut del Teatre i és obert a totes aquelles persones interessades en la matèria i que hi vulguin assistir. Les inscripcions, gratuïtes, estan obertes i es poden fer en aquest formulari web.