Cada sector econòmic desenvolupa i utilitza amb més o menys assiduïtat una manera concreta de poder desenvolupar la seva feina o els serveis que ofereix a tercers, els quals constitueixen el seu objecte social mitjançant una persona jurídica concreta. En el sector cultural es detecten habitualment el mateix tipus de societats (tant civils com mercantils).
En aquests sessió plantejarem quina és la societat més escaient en funció d’uns requisits i d’unes condicions que apareixen de manera diferent en una tipologia societària o una altra.
Sobre la base del contingut d’aquesta sessió, les persones assistents podran valorar si la seva elecció societària és la més idònia per desenvolupar el seu projecte o activitat artística.

 

Sessió adreçada a companyies, productores i professionals del sector de l’entreteniment i de la cultura.

 

Programa

 

8.45 – 09.00 h   Registre inscripcions

 

9.00 – 10.45 h  Tipologia de societats freqüentment emprades en l’àmbit professional i econòmic de la cultura

1. Formes societàries emprades habitualment en el sector cultural:

 

  • associació
  • societat civil privada, SCP
  • fundació
  • societat cooperativa
  • societat de responsabilitat limitada, SRL

 

2. Característiques i filosofia

 

3. Conveniència d’elecció, en funció de la realitat, d’una persona jurídica constituïda o una altra.

 

10.45 – 11.00 h  Torn obert de preguntes

 

Ponent

 

Roberto Martínez, advocat, soci fundador del despatx d’advocats Globalpacta. Especialitzat en dret societari, llicenciat en Dret per la Universitat de Lleida. Disposa d’una àmplia experiència en dret mercantil, en concret, assessorant empreses nacionals i internacionals en matèria  societària i contractual. A més, participa activament en òrgans consultius de diferents societats. Professor col·laborador de dret mercantil a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona i professor col·laborador a la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat de Barcelona en matèria societària i contractual).

 

Modera

 

Cristina Calvet, advocada especialitzada en drets de la propietat intel·lectual, drets d’imatge i dret de l’entreteniment; coneixedora del funcionament del sector cultural i membre del Comitè Científic i docent del màster en Propietat Intel·lectual i Industrial de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Advocada de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), entre d’altres, i secretària de la Secció de Drets de Propietat Intel·lectual i Drets d’Imatge de la Comissió de Cultura de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

HORARI

24-04-2018. 08:45h-11:00 hores

ESPAI

Sala d’actes del Museu Dr. Melcior Colet
c/ Buenos Aires 56-58.
Barcelona 08036.

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ AQUÍ