La Cia. Roberto G. Alonso, amb més de 20 anys de trajectòria, és un referent de la dansa a Catalunya i a Espanya pel seu particular llenguatge coreogràfic, caracteritzat per la fusió de la dansa amb la narrativa teatral i una concepció escènica peculiar, imaginativa i detallista.

La diversificació del seu treball creatiu des de la creació de la companyia el 1995 s’ha traduït en set espectacles de sala per adults i cinc obres dirigides a públic infantil i familiar entre les que destaquen “Zaquizamí”, “Almazuela”, “Simplicissimus” i “Zing-Zing”, assolint en aquest últim àmbit un ampli prestigi i reconeixement tant a nivell estatal com internacional.

 

100 funcions de Zaquizamí

Aquest diumenge 24 de novembre, Zaquizamí va estar d’aniversari, ja ha arribat a les 100 funcions, i les que li queden!

Però, què és exactament un “zaquizamí”? Es tracta d’aquell racó ple d’andròmines que hi ha sempre a totes les llars. El que fa especial aquest “zaquizamí” és que cada cop que s’apaga el llum, els seus habitants –que no es veuen, però hi són– fan una festa plena de jocs i somnis. Ells es pensen que no ho sap ningú…

Tres actors-ballarins donaran vida als estris que han quedat oblidats en aquest espai, sorprenent el públic amb la transformació dels diferents elements d’atrezzo, el vestuari, la il·luminació i l’escenografia, de gran estètica visual. Tot plegat s’acompanya d’una acurada selecció musical que s’adequa al que es vol transmetre en cada moment.

“Tendim a homogeneïtzar, sense adonar-nos que la singularitat és un valor”

El director i coreògraf Roberto G. Alonso, fa un paral·lelisme entre els objectes vells, espatllats o en desús que s’arraconen fins que es llencen o s’obliden, i les persones que queden marginades del conjunt de la societat pel fet de ser diferents o, simplement, no congeniar amb la majoria.

“La nostra societat consumista, condicionada i influïda pels mitjans de comunicació i xarxes socials, ens convida a que siguem tots bonics i tallats per un patró determinat, i si algú se surt d’aquest patró, l’arracona, el margina i intenta tapar la seva diferència perquè no sobresurti de la norma. Tendim a homogeneïtzar, sense adonar-nos que la singularitat és un valor.”

 

Una mica més d’informacio…

El web de Roberto G.Alonso

Coneix millor la companyía a Escena Familiar

El reportatge de “Zaquizamí” a Escena Familiar

Coneix millor “Zaquizamí” a Escena Familiar