La Red Espanyola de Teatres, Auditoris, Circuits i Festivals de titularitat pública ha obert el termini per a la presentació de propostes artístiques a Dansa a Escena 2014, el circuit artístic promogut per l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música (INAEM). El termini d’inscripció de les propostes artístiques està obert des del 23 d’octubre fins al 13 de novembre. Cada companyia pot presentar un màxim de dos espectacles.

Oberta la convocatòria per participar en la 5a edició del Circuit Dansa a EscenaLa cinquena edició del programa tornarà a tenir com a objectiu el foment i visibilitat d’espectacles de dansa en els teatres de titularitat pública. El termini per a la presentació de propostes s’estén entre els dies 23 d’octubre i 13 de novembre i totes les sol · licituds es formalitzaran a través de la web. Les companyies o artistes que encara no estiguin registrats (requisit imprescindible per participar en la convocatòria), poden fer-ho accedint a www.redescena.net / profesionales

Com en edicions precedents, és un requisit imprescindible que les companyies siguin professionals, amb residència a Espanya, i que estiguin registrades a la web www.redescena.net , on s’hauran d’adjuntar tots els materials de difusió necessaris per fer possible la seva valoració.

L’elecció de les obres que finalment giraran Dansa a Escena 2014 la realitzaran els espais escènics inscrits en el projecte a partir d’un catàleg que elaborarà la Comissió de Ballet, Dansa i Arts del Moviment de La Red, integrada per responsables de teatres i auditoris associats a La Red.

La pluralitat i equilibri en els formats i estils dels espectacles, la varietat de formats de representació, l’heterogeneïtat dels públics a qui es dirigeixen les propostes escèniques i el desenvolupament d’activitats paral·leles per fomentar la creació de nous públics seran una vegada més els criteris que determinaran la confecció final del catàleg. Els detalls complets d’aquesta convocatòria poden consultar-se i descarregar a la web www.danzaaescena.es

Dansa a Escena va néixer l’any 2010 impulsat per l’INAEM. El model de circuit dissenyat va ser fruit del treball d’una comissió integrada per responsables de La Xarxa i de la Federació Estatal de Companyies i Empreses de Dansa (FECED), a més d’altres membres del sector en qualitat d’assessors. Durant les quatre edicions celebrades fins al moment (inclosa la que encara té lloc), el circuit ha portat als escenaris públics 72 propostes diferents que han tancat un total de 520 representacions.

Podeu descarregar aquí (format PDF) les bases de la convocatòria