El Giny, Centre de les Arts Gestuals i del Circ de Reus neix amb la finalitat de contribuir a la difusió, modernització i competitivitat del sector del circ i del teatre gestual. Ho vol fer mitjançant la recerca, la formació, la creació i la producció.

El centre, per tant, abraça tots els àmbits que comprenen el desenvolupament del fet relacionat amb el circ i el teatre gestual, i l’aplicació de noves metodologies del sector escènic, la transferència de saber i la formació, així com la incorporació d’innovacions en tots els àmbits relacionats: tecnològics, de serveis, de gestió…

Arribar a tots els àmbits de la formació del circ i el gest, així com contribuir a la tasca de socialització que ofereix la cultura, les arts escèniques i en concret aquestes dues manifestacions artístiques, és un dels objectius per als quals s’ha pensat en l’oportunitat de crear el Giny, Centre de les Arts Gestuals i del Circ de Reus.

La voluntat és que complementi la visió internacional que dóna ja en aquests moments l’activitat cultural que es programa a la ciutat de Reus, i que té els moments més àlgids a través dels festivals de circ Trapezi, el de mim i teatre gestual COS, o la participació de la capital del Baix Camp al projecte europeu Move-Award.

Així mateix també es vetllarà per treballar amb la col·laboració amb tot el territori i les experiències que es duen a terme al voltant del circ i el teatre gestual. En aquest sentit, es té en compte i es treballarà conjuntament amb altres projectes que s’han iniciat a Riudoms, a Valls o a Vila-seca, entre altres.

Entre els col·laboradors hi trobareu als nostres socis la Cia. d’Espectacles Pa Sucat, a més a més de Art Move Studio, Circ de les Mussaranyes, Cia. Passabarret i l’Escola de Circ de Rogelio Rivel.

Aquí podeu consultar tot el calendari de cursos.