Radicalment, la cultura (edició 2019)

Abordem la cultura des de les praxis cooperatives

 

Del 23 d’octubre al 6 de novembre 

Dimecres de 10.30h a 13.45h.

Casa Orlandai

Carrer de Jaume Piquet, 23. Barcelona

Presenten la segona edició de Radicalment, la cultura amb la voluntat de continuar oferint un espai de trobada i aprenentatge que permeti repensar la gestió i la producció cultural des dels valors i les pràctiques de l’economia social i solidària. 

A l’horitzó hi tenim un model que situï la cultura com a dret, no com a privilegi. 

Una proposta en codi obert. Una mostra dels encerts i dels errors, de les possibilitats i els límits amb els quals conviuen els projectes i els equipaments convidats, que ens permetin conèixer les trajectòries i les lògiques que vertebren les seves pràctiques.  

Enguany plantegen les sessions en un format de conversa entre projectes que desenvolupen la seva activitat en el mateix àmbit, per tal que a partir de l’intercanvi i l’experiència acumulada emergeixin debats que vagin més enllà de les necessitats específiques de cada sector. 

S’endinsaran de la mà de La Ciutat Invisible en la història del moviment cooperativista a Catalunya i la seva estreta relació amb la cultura. 

Abordaran mecanismes de finançament per a fer dels projectes realitats sostenibles des d’una mirada complementària i imaginativa amb Coop57 i Goteo

Escoltareu les experiències de Quepo i Zumzeig, dos projectes que generen comunitat i organització usant el cinema com a eina principal. 

Amb Rocaguinarda, Pol·len i La Tribu disposareu d’un tríptic de luxe per conèixer com les llibreries s’esdevenen un dispositiu fonamental de pensament crític i resistència als nostres barris. 

La gestió comunitària de la cultura serà present amb l’Ateneu Popular de 9Barris i Casa Orlandai, mostrant com cada projecte es concreta de manera diferent a cada territori de la ciutat. 

Per acabar, comptaran amb la presència de dos festival musicals: Say It Loud i Clownia, organitzats des de dues estructures cooperatives com són Quesoni Cooperativa i Txarango

Radicalment, la cultura perquè continuen creient que és la trinxera principal des de la qual transformar i transformar-nos. 

 

Radicalment, la cultura

PROGRAMA

 

Dimecres 23 d’octubre

 

10.30 – 12.00h – Història del cooperativisme a Catalunya

Ivan Miró, La Ciutat Invisible

 

12.15 – 13.45h – Estratègies de finançament i sostenibilitat de projectes culturals 

Conversa entre Coop57 i Goteo

 

Dimecres 30 d’octubre

 

10.30 – 12.00h – Relació entre l’audiovisual i la participació: dues eines per a la transformació social. Conversa entre Quepo i Zumzeig Cinema

 

12.15 – 13.45h – Escriptura, edició i llibreries: la literatura, llavor del pensament crític.

Conversa entre Rocaguinarda, Pol·len i La Tribu

 

Dimecres 6 de novembre

 

10.30 – 12.00h – Els espais de gestió comunitària en l’àmbit cultural

Conversa entre Casa Orlandai i Ateneu Popular 9Barris

 

12.15 – 13.45h – Producció d’esdeveniments en el marc de l’economia social i solidària

Conversa entre Say It Loud i Clownia

Més info i inscripcions AQUÍ.