Cultureta: S’aixeca el teló! Sis consells per abans de la funció

Des de Cultureta, ens han fet partíceps d’aquests molt bons consells a seguir quan anem al teatre amb nens, sobre tot si és el primer cop. Us recomanem que llegiu el text:

Anar a teatre amb els menuts de la casa pot ser una experiència molt gratificant per petits i grans. I si fa uns dies us parlàvem del fet que teatre i infància és una relació plena de beneficis, avui volem donar-vos alguns consells que us puguin ser d’utilitat per tal que gaudiu al màxim d’aquesta experiència amb els vostres fills, nebots o néts. Especialment si és la primera vegada que els porteu a teatre, pot ser una bona idea que estiguin preparats per a la experiència. Tant de bo que la primera de moltes!

  • Escolliu l’espectacle adequat.

És important que porteu els vostres fills a propostes teatrals adequades a la seva edat. Les produccions adreçades als més menuts solen ser permissives amb reaccions inesperades dels més menuts i inclouen bromes, gags i efectes visuals per tal d’implicar i entretenir a la mainada, introduint-los en el fet teatral, que aniran apreciant més a mida que vagin creixent i estiguin preparats per treballs més elaborats i exigents.

  • Prepareu-los per l’experiència.

Cal que parlem amb els menuts de l’experiència que compartirem al cap d’uns dies. Podem parlar-los de qüestions com:

– Què és un teatre? A quin teatre anirem? És a la nostra ciutat?
– Quina diferència hi ha entre veure una obra de teatre i, per exemple, veure una pel·lícula a la TV? Cal fer-los adonar que anar a teatre és una experiència única en la que hi prenen part els actors i actrius damunt l’escenari i el públic al pati de butaques i és necessària una certa complicitat.
– Aneu-los parlant del què aniran a veure, introduint-los una mica la història i els seus personatges.
– Si l’obra està basada en algun llibre o conte, podeu llegir-lo plegats.
– Feu-los notar que hi ha moltes maneres de gaudir d’una obra de teatre. A banda de centrar-nos en l’argument, també podem fixar-nos en la manera d’actuar dels actors, en l’escenografia, el vestuari, la música…

Píndola Cultureta

Imatge de l’espectacle Ras, de Maduixa Teatre

  • Sigueu clars respecte a com cal comportar-se.

Cal explicar-los que a teatre, perquè tot funcioni, cal la nostra col·laboració. Els actors i les actrius que són a l’escenari estan treballant i, per tal de no distreure’ls, cal que estiguem quiets i en silenci a menys que no ens demanin la nostra participació. A més, cal explicar-los que anar a teatre val uns diners i que la resta del públic podria molestar-se si els destorbem mentre gaudeixen de la funció.

  • Tingueu prevista una sortida ràpida.

Especialment si és la primera vegada que porteu el vostre fill o filla a teatre, pot ser interessant que trieu unes localitats estratègiques que us permetin abandonar la sala de manera ràpida i sense molestar a la resta de l’audiència en cas que sigui necessari.

  • Sigueu previsors.

Tot i que amb mainada mai es pot tenir tot sota control, procureu que arribin a teatre sense son, sense gana i havent passat pels servei just abans de començar la funció.

  • Aneu amb temps.

Anar a teatre ha de ser una experiència plaent, així que no val la pena anar justos de temps i arribar-hi patint. A més, en cas que l’entrada sigui sense numerar, arribar d’hora us permetrà triar els seients que us semblin més adequats. En cas que el teló sigui amunt, també podreu començar a parar atenció a l’escenografia…

I ja per acabar, tingueu present que l’entusiasme previ que aconseguim sembrar en els petits espectadors contribuirà a que la sortida al teatre sigui una experiència especial.

Que gaudiu de la funció!

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


La Mostra d'Igualada

Subscriu-te al nostre butlletí

FACEBOOK